Uncategorized

Vitrifiye Nedir? Vitrifiye Çeşitleri Nelerdir?

Vitrifiye Nedir

Banyo inşası ve dekorasyonunda kullanılan vitrifiyenin tam olarak ne olduğu merak konusudur. İşlevsel bir madde olan vitrifiye, lavabo, duş teknesi, küvet, banyo mermeri, klozet, lavabo tezgahı gibi pek çok çeşitte bulunabilir.

Banyodünyası mağazamızı inceleyerek vitrifiye çeşitlerini detaylıca görebilirsiniz.

Vitrifiye Nedir?

Banyo inşaatında kullanılan lavabo, duş teknesi, klozet, küvet gibi genellikle suya dayanıklı seramik ürünlerin genel adıdır. Bu kelime Fransızca bir sözcüktür ve “camsı, camlaşmış” manasına gelmektedir. 1200 dereceye kadar yüksek sıcaklıkta üretilen maddelerin, farklı yöntemler ile şekillendirilmesi sonucu ortaya çıkar. Kil ve kaolin karışımından oluşmaktadır. Bu karışma daha sonrasında kuvars ve feldspat eklenir. Bunun sebebi ise elde edilen maddenin daha dayanıklı ve sağlam olmasını sağlamaktır. Vitrifiye ürünleri 1280 dereceye kadar dayanıklık gösterebilir.

Vitrifiyenin Özellikleri

Fonksiyonel ürünler olan vitrifiyeler, günlük yaşantımızdaki pek çok yapıda var olmaktadır. Bu ürünler birden çok özelliği de bünyesinde barındırır. Bunlardan ilki ve en önemlisi bakteri tutmuyor olmalarıdır. Çoğunlukla banyoda kullanılan ürünler olmalarından dolayı bakteri ve mikrop bulunmama özelliği hijyenik açıdan büyük bir avantajdır. Kir ve deterjan tutmaması da başka sağlık yönünden bir diğer özelliğidir. Deterjan biriktirmiyor olduğundan güçlü kimyasallara temas etme riskini ortadan kaldırır. Kolay temizlenmesi, su emmemesi ve koku yapmaması vitrifiyelerin temizlik ve hijyen bakımından en önemli noktasıdır. Böylelikle insan derisine, solunum yollarına ve bakterilere karşı hassasiyette hiçbir tehlikeli durum yaratmadan rahatça kullanılabilirler.

Yüzeyinin parlak ve gözeneksiz olması her zaman yeni, ışıl ışıl ve temiz bir görünüm elde edebilmenizi sağlar. Vitrifiyeler kolay kolay aşınmaz ve uzun ömürlü kullanım için uygundur. Ateşe karşı dayanıklı olması da bu özelliklerine ek olarak söylenebilir. Bu sebeple kullanımı rahat, zahmetsiz ve avantajlıdır.

Vitrifiye Nerede Kullanılır?

Bu ürünler seramik yapılardır ve genelde banyoda kullanılırlar. Banyolar uzun süreli kullanım gerektiren, suya karşı dayanıklı ve hijyenik ürünlere gereksinim duyulan alanlardır. Vitrifiyelerin suya karşı dayanıklı, aşınması zor ve bakteri tutmayan ürünler olması bu alanda kullanılması için oldukça uygundur. Aynı zamanda mutfak gibi ortak kullanım alanlarında da vitrifiye ürünleri tercih edilebilir. Mutfak da tıpkı banyo gibi sık sık suyla temas eden yapıların bulunduğu bir alandır. Bu yüzden vitrifiye ürünleri, mutfakta kullanılmak için de doğru bir tercihtir.

Vitrifiye Ürünler Nelerdir?

Vitrifiye ürün çeşitleri banyo ürün çeşitleriyle paraleldir. Bu ürünler lavabo, küvet, klozet, klozet kapağı, duş teknesi, tuvalet taşı, lavabo tezgâhı ve banyo taşı olarak sıralanabilir.

Vitrifiye Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evimizde yer alacak her ürün gibi seramik yapılı ürünlerin seçiminde de dikkat edilecek birtakım noktalar vardır. Bu noktalar evinizde uzun yıllar kullanabileceğiniz, sağlam, şık ve modern ürünleri seçebilmeniz adına önemlidir.

  • Kullanıldığı alandaki, banyo veya mutfak, hareketleri kısıtlayabilecek ölçüde olmaması
  • Ölçülerinin su tesisatına uyması
  • Darbelere ve yüksek sıcaklıklara karşı dirençli olması
  • Kolayca aşınmaması ve çizilmemesi
  • Kurulum talimatlarına uygun olarak montajlanabilir olması ve montaj ürünlerinde eksik olmaması
  • Ortamdaki diğer eşya ve aksesuarlarla bütünlük kurması
  • Kullanım garantisinin bulunması

Vitrifiye Fiyatları

Bu ürünler birden çok çeşitte bulunur. Bu yüzden farklı yapı malzemesi tasarlayan markalar tarafından üretimi yapılır. Birçok renkte, modelde, ölçüde ve kalitede bulunan bu vitrifiye ürünlerinin fiyat değişiklikleri de markasına göre değişir. Markaların kimisi yüksek kalitede kimisi ise daha ortalama performansta ürünler üretmektedir. Bu duruma göre de fiyatlar artmakta veya azalmaktadır. Markaların kendi içerisinde ürettiği ürünlerin boyutları, modelleri ve çeşitleri de fiyat değişimine sebep olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir